Doorgang centrum en Stationshart Hilversum

 

 

 

Je bent nu hier

Je staat nu op de Schapenkamp. Een belangrijke verkeersweg tussen het centrum en het station. Op dit moment is dit nog een kale straat waar gewerkt wordt aan een nieuwe inrichting. Op bovenstaande afbeelding herken je vast het stationsgebouw. Deze blijft bewaard, maar het gebied voor het station wordt helemaal vernieuwd. Hierover ontdek je meer bij QR-code 1.

Dit gaat er gebeuren

De Schapenkamp maken we overzichtelijker en veiliger. Er komt meer groen en er komen minder busbanen. Hierdoor wordt de Schapenkamp smaller, waardoor je veiliger kunt oversteken en het centrum en het station beter op elkaar aansluiten. Fietsers krijgen volop de ruimte met een breed fietspad waar je in twee richtingen kunt fietsen. Dit nieuwe fietspad sluit goed aan op de fietstunnel richting het Oosterspoorplein aan de andere zijde van het station.

Tussen de Leeuwenstraat en de Koninginneweg krijgt het asfalt van de Schapenkamp een roodbruine kleur. Dit past mooi bij de trottoirs en het fietspad. Die bestaan uit mangaankleurige gebakken klinkers. Er komen brede groenstroken met gevarieerde en kleurrijke beplanting. De diverse bomen, struiken, vaste planten en grassen trekken ook insecten. Zo ontstaat een groene Schapenkamp met een warme uitstraling.

Je vindt de volgende QR-code rechts van het stationsgebouw, bij het Sociaal Plein.

Naar het voripe punt Naar het volgende punt

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen