Stationshart

Het gebied rond het station ondergaat de komende tien jaar een ingrijpende verandering. Nu is het nog een doorgangsgebied, straks het kloppend hart van de stad: het Stationshart. Het zal de wijken Oost en Centrum beter verbinden met het station en elkaar, de stad met de buitenwereld en leven brengen in het omringende gebied. Het Stationshart wordt een plek waar iedereen zich veilig en welkom voelt, waar het prettig reizen, wonen, werken en verblijven is. Met de uitstraling die past bij Hilversum Mediastad.

Stationshart Hilversum 

De komende tien jaar vernieuwen we het Stationsgebied. Het wordt het kloppende hart van de stad: het Stationshart. Een levendige, groene en veilige plek, die het Centrum en Oost weer met elkaar verbindt.

 

 

Over Stationshart

In Hilversum vindt de komende tien jaar aan beide zijden van het spoor een enorme transformatie plaats. Het gebied rond het station wordt vernieuwd en ontwikkelt zich van doorgangsgebied tot levendig, groen en veilig centrumgebied voor iedereen: Stationshart Hilversum. Als je in 2030 uit het station komt, aan welke kant dan ook, voel je meteen: ‘ik sta in Hilversum Mediastad’ en stap je meteen het centrum in. De entree van Hilversum wordt een plek waar mensen zich welkom voelen en zorgt ervoor dat Hilversum de komende jaren 'het belangrijkste ov-knooppunt van de regio' blijft.

Lees meer

 

 

Samen met de stad

De transformatie van het Stationsgebied is een groot, langlopend en ingewikkeld project. De gemeente doet dit in nauwe samenwerking met Hilversummers zelf en allerlei partners.

Lees meer

Naam en Stijl

Hier lees je waarom het gebied rondom het station een naam en een eigen, herkenbare stijl heeft gekregen.

Lees meer

 

 

 

Plangebied

Het Stationshart ligt in het hart van Hilversum. Over welk gebied hebben we het precies?

Lees meer

 

 

 

 

Publicaties

Op deze pagina vind je links naar documenten zoals de uitvoeringsnota.

Lees meer

Partners

Wie werken er mee aan de transformatie van het gebied rond het station: het overzicht met partners.

Lees meer

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen