Natuurinclusief (ver)bouwen en isoleren? Graag.Op deze pagina lees je alles over wat natuurinclusief bouwen en isoleren is, hoe je dat kunt doen en vind je links naar andere nuttige sites.
Submenu

Dieren in mijn wijk

De stad is het leefgebied van de mens, toch? Nou, niets is minder waar. In de stad leven ook talloze dieren. Ook beschermde diersoorten! Ze zijn te vinden in tuinen, op balkons, rondom woningen, in het groen op straat en in openbare gebouwen. Al die dieren kunnen best wat hulp gebruiken. Met een groene tuin, een balkon met planten of een begroeide gevel zijn de meeste kleine dieren en vogels al blij. Daarom ontwikkelde de gemeente Hilversum de flyer “Welke dieren komen er voor rondom mijn huis?”

Landelijk meetellen

Heeft u een dier of insect gezien in uw tuin? Landelijk worden dieren en insecten via waarneming.nl geteld. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Zo kan beter onderzoek worden gedaan naar deze dieren en planten. Foto's maken kan met de app ObsIdentify. Deze app vertelt je ook gelijk wat voor plant of dier je hebt gefotografeerd.

 

Welke dieren komen er voor rondom mijn huis?

In de ene wijk komen soms andere dieren voor dan in een andere wijk. Daarom heeft de gemeente voor elke wijk een eigen flyer gemaakt. Op deze flyer vindt u dus informatie speciaal voor dieren die u in uw wijk kunt tegenkomen. Klik hieronder op de flyer van uw wijk.

Download flyer voor... 

 

Egel, vos of das in de tuin? Ontdek het met het wildcameraproject!

Benieuwd welke dieren 's nachts in de tuinen van Hilversum rondlopen? Volg dan het wildcameraproject! Wildcamera's maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Hilversummers uit alle wijken van de stad hebben zich aangemeld voor dit project. Zo kunnen we goed zien welke dieren voorkomen in verschillende typen tuinen en wijken. Op deze pagina delen we welke bijzondere dieren zijn gezien in de tuinen.

Egels, bosmuizen, eekhoorns en vossen

Afgelopen jaar is in 45 tuinen in Hilversum een camera geplaatst. Tot nu toe zijn er 4378 waarnemingen van 33 verschillende dieren geweest. Zoals egels, bosmuizen, eekhoorns en vossen, maar ook een hoop verschillende soorten vogels. De helft van alle waarnemingen waren huiskatten: ruim 2000 waarnemingen. De komende tijd worden nog in 25 tuinen camera's geplaatst.

 

Vos - Gezien in een tuin in de Krugerweg

Eekhoorn - Gezien in een tuin in de Palestrinalaan

 

 

Egel - Gezien in een tuin in de Van Ghentlaan

Vos - Gezien in een tuin aan de Van Der Lindenlaan

 
 

Samenwerking

De gemeente Hilversum voert dit project uit in samenwerking met ecologisch adviesbureau Silvavir. Samen onderzoeken we zo welke dieren in verschillende typen tuinen voorkomen. Het project is in september 2022 gestart. Meer informatie over het project kunt u lezen op de website van Silvavir.

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen