Onderzoek naar beschermde diersoorten

834 keer bekeken 0 reacties

Als we onze huizen verduurzamen, halen we vaak onbewust verblijfplaatsen voor dieren weg die in en om onze huizen wonen. Hoe kunnen we bij het verduurzamen van de huizen in de Meent rekening houden met deze dieren? Dat heeft de gemeente samen met provincie Noord-Holland onderzocht.

Huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen zijn beschermde diersoorten die in de Meent voorkomen. Als we onze huizen verduurzamen, halen we vaak onbewust verblijfplaatsen voor deze dieren weg. Vleermuizen en huismussen nestelen zich bijvoorbeeld in spouwmuren en onder daken. Dit zijn juist de plekken waar je als eerste isolatiemateriaal aanbrengt.

Natuurinclusief (ver)bouwen

Hoe kunnen we bij het verduurzamen van de huizen in de Meent rekening houden met deze dieren? Oftewel: hoe kunnen we diervriendelijk en natuurinclusief (ver)bouwen? Dat heeft de gemeente samen met provincie Noord-Holland onderzocht. Zij hebben gekeken wat het verduurzamen van huizen betekent voor deze dieren en hoe we bij het verduurzamen het leefgebied van deze dieren kunnen verbeteren.

Wilt u meer weten over natuurinclusief (ver)bouwen in Hilversum? Lees er alles over op onze website bouwenaanhilversum.nl/natuurinclusief

Natuurinclusief bouwen en project Meent Aardgasvrij

Komend jaar gaan we maatregelen ontwikkelen voor het verduurzamen en aardgasvrij maken van de woningen in het noordelijk deel van de Meent. De verblijfplaatsen van deze dieren krijgen hierbij een plek. Bij modelwoningen laten we zien hoe dat eruit komt te zien.

Gebiedsontheffing Meent

Als u gaat verbouwen, bent u wettelijk verplicht om te onderzoeken welke dieren in en om uw huis wonen. Voor het noordelijk deel van de Meent werken we aan een gebiedsontheffing. Bewoners hoeven het onderzoek dan niet meer zelf te regelen en besparen op onderzoekskosten.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen