Stadse dieren: kijkt u mee?

  • Stadse dieren: kijkt u mee?

    Een eekhoorn die een pinda oppeuzelt, een egeltje dat ligt te slapen, of een roodborstje dat een van zijn soortgenoten uit de tuin verjaagt. Ook in de winter kunnen we kleine dieren zien in de stad, in de tuin of op het balkon. Heeft u iets leuks gezien? Vertel het ons onderaan deze pagina. Wij zijn benieuwd naar leuke verhalen over kleine dieren in een winters Hilversum. Kijkt u mee?

    Als u deze winter lekker met een warm kopje koffie of thee naar buiten kijkt, kunt u ook kleine dieren voorbij zien vliegen, hupsen of kruipen. Dieren passen zich namelijk steeds meer aan aan de stad. Hier kunnen zij eten en beschutting vinden, wat voor sommige dieren en insecten in de buitengebieden steeds minder te vinden is.

    Het is niet alleen leuk om naar deze dieren te kijken, maar ook belangrijk. Hoe meer informatie we samen verzamelen over deze dieren, hoe beter mensen onderzoek kunnen doen naar deze dieren en hun leefomgeving. Wilt u hier (meer) aan bijdragen? Ga dan naar www.waarneming.nl. Hier wordt alle data over dieren en natuur in Nederland verzameld.

    Dus heeft u iets leuks, bijzonders of moois gezien? Laat het ons hieronder vooral weten! We willen er met zijn allen een uitnodigende, gezellig omgeving van maken, dus reageer respectvol op elkaar en op een vriendelijke toon.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen