Busstation Centraal Station Hilversum

 

render van de stationsoverkapping

 

 

Je bent nu hier

Voor je ligt het tijdelijke busstation van het centraal station Hilversum. Hiervóór – op de plek die nu nog een bouwplaats is - komt straks het nieuwe busstation. Een plek die in de toekomst makkelijk bereikbaar is vanaf het naastgelegen Stationsplein. Het nieuwe busstation wordt een fijne plek om op de bus te wachten.

Dit gaat er gebeuren

Het nieuwe busstation is het begin- en eindpunt van verschillende buslijnen en de HOV-buslijn. Het wordt het eerste regionale busstation met volledig elektrisch busvervoer. Hierdoor is de uitstoot van gassen en geluid vele malen minder dan in de huidige situatie. Er komt ook ruimte voor taxi’s.

Het busstation komt in een groene omgeving te liggen met veel bomen, planten en bloemen. De bankjes op het ruime wachteiland zorgen voor genoeg zitplaatsen. De overkapping van het busstation wordt een echte blikvanger en biedt wachtende reizigers bescherming tegen zowel zon als regen. Hij is gemaakt van hout en laat hier en daar wat licht door. Zie je dat de overkapping het ontwerp heeft van twee bomen op een plein? Door goede verlichting is het busstation straks ook ’s avonds een blikvanger.  

Je vindt de volgende QR-code in de fietstunnel.

Naar het vorige punt Naar het volgende punt

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen