Aanleg nieuwe rioolverbinding

30-05-2024

Vanaf woensdag 12 juni gaat de gemeente een nieuwe rioolverbinding maken tussen het riool aan de westkant en de oostkant van het spoor ter hoogte van de Kleine Spoorbomen.

Deze rioolverbinding is nodig om aanpassingen en verbeteringen te doen aan het rioolstelsel in het stationsgebied. Zodat, als we straks gaan bouwen, we alle nieuwe woningen, winkels en kantoren aan kunnen sluiten op een goed werkend rioleringsnetwerk.

De werkzaamheden bestaan uit het persen van een rioolbuis onder het spoor door en het maken van de aansluitingen op het bestaande riool door het plaatsen van grote betonnen rioolputten. De werkzaamheden beginnen op 12 juni en duren tot ongeveer 7 augustus. De verbinding wordt gemaakt net ten noorden van de spoorwegovergang tussen het riool in de Koninginneweg en de Noorderweg. Aannemers Sturm en Kouwenberg voeren de werkzaamheden uit.

Bereikbaarheid
Om de werkzaamheden uit te voeren zijn er een aantal omleidingen nodig. Er worden omleidingsborden geplaatst. Hoewel de aannemers hun uiterste best doet om de overlast tot een minimum te beperken, kunnen omwonenden toch ongemak ervaren van de werkzaamheden. We vragen om uw begrip. Het gaat om de volgende omleidingen:

Noorderweg
Voor het verkeer op de Noorderweg richting de Simon Stevinweg wordt een omleiding ingesteld via de spoorwegovergang naar de Johannes Gerardtsweg. Verkeer vanaf de ander zijde van de Noorderweg richting station moet uitrijden via de Simon Stevinweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werkterrein.

Koninginneweg
De Koninginneweg tussen de Lage Naarderweg en de Schoolstraat wordt tijdens werktijden verkeersluw gemaakt. Doorgaand verkeer wordt omgeleid naar de ’s Gravelandseweg. Bestemmingsverkeer en de busdienst van Transdev krijgen wel doorgang. Tijdens werktijden zijn hier verkeersregelaars aanwezig. Buiten werktijden is de Koninginneweg weer open.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen