Gedicht op monumentaal pand Oosterspoorplein

28-05-2024

Onlangs werd op de voormalige Ki-bar op het Oosterspoorplein een gedicht onthuld van stadsdichter Charlotte de Raad. Het gedicht maakt onderdeel uit van het opknapplan van het Bruisend Hart.

Links Charlotte de Raad en rechts wethouder Scheepers bij de onthulling van het gedicht op de Ki-Bar.

Hierin staat beschreven hoe het Oosterspoorplein met omliggende straten straks wordt omgetoverd tot een levendige, groene ruimte met ongeveer 150 nieuwe woningen en 3.800m² werkruimte. Er verdwijnen ongeveer 40 bestaande woningen, waardoor er uiteindelijk 110 extra woningen aan het gebied wordt toegevoegd. Ook is er ruimte voor winkels, een inpandige fietsenstalling voor 2.500 fietsen en een nieuwe stationsentree.

Om dit gebied verder te kunnen ontwikkelen, heeft Hilversum een Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op de panden. Daarmee heeft de gemeente recht op de eerste koop. De verloederde Ki-bar is er één van. Het pand is door zijn slechte staat niet te verhuren op dit moment. De gemeente onderzoekt de verdere mogelijkheden van de voormalige Ki-bar. Tot die tijd prijkt het gedicht van Charlotte de Raad op het pand.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen