Update werkzaamheden Stationshart

24-04-2024

Ook dit jaar werken we nog aan de Schapenkamp. Deze werkzaamheden zijn nodig om ruimte te maken voor het realiseren van de eerste bouwblokken op het Stationsplein. En om er voor te zorgen dat de nieuwe woningen en bedrijven straks gebruik kunnen maken van een goede rioleringsnetwerk.

Aanpassing kruising Prins Bernhardstraat/Schapenkamp
In juli 2024 wordt de kruising Prins Bernhardstraat/Schapenkamp aangepast. We verwijderen dan zoveel mogelijk de blokken die een deel van de kruising afzetten en de kruising wordt in de oude staat teruggebracht. Het autoverkeer rijdt op dit moment nog over de busbaan met een aangepaste indeling. Dat blijft het komende jaar nog zo vanwege de aanstaande rioolwerkzaamheden. De huidige laad- en losplaats langs het Schapenkamp voor de coffeeshop Andorra kan nog niet in gebruik worden genomen door de huidige werkzaamheden. Bij de aanpassing van de kruising worden twee tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd voor coffeeshop Andorra in de rechtsafstrook vanaf de Prins Bernhardstraat richting de Schapenkamp.

Vervolg werkzaamheden riolering
Dan starten we in oktober 2024 met de 2e fase van het aanpassen van de riolering op de Schapenkamp. Deze werkzaamheden duren ongeveer 5 maanden. Als eerste leggen we twee grote hoofdriolen aan tussen de Spoorstraat en de Stationsstraat. De riolen komen ongeveer te liggen op de plek waar de oude centrumring lag. De centrumring wordt over dit gedeelte gesloopt. Na de rioolwerkzaamheden leggen we de nieuwe rijbaan Schapenkamp aan over het gedeelte Spoorstraat tot aan de kruising met de Stationsstraat. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer langs de werkzaamheden op de stroken waar het verkeer nu ook al rijdt. Het gedeelte oude centrumring tussen het kruispunt Prins Bernhardstraat en de Spoorstraat blijft voorlopig buiten gebruik, ook na het afronden van de rioolwerkzaamheden.

Verbouwing centrum
Of je nu woont, werkt, reist, onderneemt of naar school gaat in het gebied; de tijdelijke overlast in het gebied ervaart iedereen. Is het niet de herrie, dan wel een omleiding of de verplaatsing van een fietsenstalling. Het vernieuwen van het gebied rondom het station is een groot, langlopend project en we realiseren ons dat we midden in de stad aan het werk zijn. Daarom proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. We houden het NS- en busstation bereikbaar en zorgen voor veilige routes van en naar het station.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen