Opening vernieuwd fietspad en voetpad Schapenkamp

14-03-2024

Vanaf donderdag 14 maart zijn het vernieuwde fietspad en voetpad langs de Schapenkamp open. Aannemer van Mourik Infra heeft afgelopen maanden hard gewerkt zodat de werkzaamheden op tijd klaar zijn.

De veiligheid voor fietsers en voetgangers is verbeterd en de bereikbaarheid van het station is ook verbeterd. De werkzaamheden aan het fietspad en voetpad zijn onderdeel van de grotere vernieuwing van het Stationshart.

Eerst voorbereiding ondergronds
Voordat we daadwerkelijk kunnen gaan bouwen, moet éérst onder de grond de basis op orde zijn.  Komend jaar werken we daarom verder in de grond, onder andere aan de riolen vlakbij de Stationsstraat. Afgelopen maanden heeft de aannemer bijvoorbeeld vooral gewerkt aan het riool en de nutsvoorzieningen onder het vernieuwde fietspad en voetpad. Daardoor kunnen bedrijven en huishoudens in het vernieuwde stationsgebied straks gebruik maken van een goed rioleringsnetwerk.

Verbouwing centrum
Of je nu woont, werkt, reist, onderneemt of naar school gaat in het gebied; de tijdelijke overlast in het gebied ervaart iedereen. Is het niet de herrie, dan wel een omleiding of de verplaatsing van een fietsenstalling. Het vernieuwen van het gebied rondom het station is een groot, langlopend project en we realiseren ons dat we midden in de stad aan het werk zijn. Daarom proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. We houden het NS- en busstation bereikbaar en zorgen voor veilige routes van en naar het station.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen