Start werkzaamheden aan de Schapenkamp

14-04-2023

Op maandag 17 april starten werkzaamheden aan de Schapenkamp. Dit zijn voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuw riool en een nieuwe indeling van de straat. De werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing van het Stationsgebied.

Bomenkap noodzakelijk

Op maandag 17 april en dinsdag 18 april worden de bomen aan de centrumzijde van de Schapenkamp gekapt. Dit is nodig om de riolering te kunnen vervangen en het nieuwe fietspad aan te leggen.

Volgens het bomenbeleid van de gemeente Hilversum hoeven geen vergunningen aangevraagd te worden voor bomen met een stamdoorsnede van minder dan 20 cm. Daarom staan deze bomen niet vermeld in de verleende omgevingsvergunning.

Verplanting niet mogelijk, op lange termijn meer bomen

Het verplanten van deze bomen is onderzocht maar bleek minder duurzaam omdat de kans klein is dat deze bomen na verplaatsing goed verder leven. Het aanplanten van nieuwe bomen is zelfs goedkoper. In het stationsgebied planten wij uiteindelijk meer bomen terug dan dat wij kappen.

Bereikbaarheid en geluidsoverlast

De werkzaamheden op 17 en 18 april vinden buiten de spitsuren plaats tussen 09:00 en 15:00 uur. Tijdens de werkzaamheden beperken we overlast zoveel mogelijk. Het autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden over de busbaan geleid. Fietsers wordt gevraagd om af te stappen en over het voetpad te lopen. De omleidingsroute is met borden aangegeven en er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De omliggende wegen blijven wel bereikbaar.

Tijdens de werkzaamheden kan ook geluidsoverlast ontstaan, die we uiteraard zoveel mogelijk proberen te voorkomen. We vragen hiervoor uw begrip

Contact

Vragen of suggesties kunt u mailen naar: stationshart@hilversum.nl.

Via dit mailadres kunt u zich aanmelden voor het burenoverleg. 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen