Werkzaamheden

De komende jaren zijn we op verschillende plekken in het gebied aan het werk. Waar zijn we op dit moment aan het werk?

 

Herinrichting Schapenkamp

Op dit moment wordt gewerkt op de Schapenkamp. Er vinden werkzaamheden plaats aan het riool. Dit is nodig zodat in de toekomst gebouwd kan worden op het Stationsplein. Het deel tussen de Prins Benrhardstraat en Spoorstraat is gereed.

Tussen de Leeuwenstraat en parkeergarage Q-park (Markt) is een nieuwe rioolput geplaatst. Deze werkzaamheden zijn inmiddels gereed. In februari zijn de verhardingswerkzaamheden gestart tussen de Leeuwenstraat en het begin van de parkeergarage Q-park. Ook deze werkzaamheden zijn afgerond.

 

Nieuw busstation

In de zomer van 2022 zijn we gestart met de aanleg van het nieuwe, groene en duurzame busstation van Hilversum. We hebben gesloopt, gebouwd, gestort, geschuurd en bestraat en de eerste contouren van dit nieuwe busstation zijn inmiddels zichtbaar. Begin december is de HOV-busbaan in gebruik genomen. Deze busbaan sluit nu nog aan op het tijdelijk busstation, om zo Hilversum nu al beter te verbinden met de regio.

We verwachten in 2026 te starten met de bouw van de overkapping van het nieuwe busstation en leveren dan ook het nieuwe busstation op.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen