Stedenbouwkundig Plan Sportpark gereed

De komende jaren verandert het Arenapark in een sportieve en groene buurt. Deze moderne, nieuwe buurt in Hilversum wordt een levendige plek waar Hilversummers komen om te sporten. Maar ook een plek waar mensen graag wonen, bedrijven zich willen vestigen en waar talent kan leren.

Daarmee wordt deze buurt: de sportiefste buurt van Hilversum. Dinsdag 23 mei heeft het college van B en W het Stedenbouwkundig Plan Sportpark en het Programma van Eisen voor het sportcomplex op het Sportpark vastgesteld.

Het Stedenbouwkundig Plan Sportpark is het voorstel hoe het college het Arenapark verder wil ontwikkelen tot een duurzaam en toekomstbestendig gebied. Het Programma van Eisen geeft aan welke functies in het nieuwe sportcomplex worden opgenomen.  

Wethouder Arno Scheepers: “Wij hebben lang gesproken over de ontwikkeling van dit gebied. Maar gelukkig heeft die tijdsinvestering ook veel opgeleverd. Er ligt nu een prachtig plan met een bijzonder sportief karakter. Heel veel partijen, bedrijven en organisaties op het Arenapark en vele omwonenden hebben meegewerkt en meegedacht. En juist daarom is het zo’n mooi plan geworden. Ik ben er enorm trots op en kan niet wachten tot het is uitgevoerd!”

Sportiefste buurt van Hilversum

Sportpark is een plek met een Olympische geschiedenis. Met het Europese hoofdkantoor van een van ’s werelds meest legendarische sportmerken, Nike en met een grote, succesvolle en actieve atletiekvereniging: de Gooise Atletiek Club. Op dit moment is het Arenapark vooral een kantorenpark. Maar in de toekomst worden hier 850 tot 900 woningen gebouwd en er komt 70.000m2 extra ruimte om te ondernemen. Ook worden er allerlei voorzieningen gebouwd. Er is in totaal 37.000m2 ruimte voor onder andere sport, onderwijs en een hotel en 6.000m2 voor kleinschalige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een kleine buurtsuper, daghoreca, een kapper en fysiotherapeut.

Plek van nieuwe ideeën

Dit alles rondom een OV-knooppunt met veel groen en ruimte om te bewegen en met veel aandacht voor duurzaamheid. En ook een plek met mooie en onderscheidende ontwerpen en architectuur. Een buurt waar je elkaar kunt ontmoeten. Om samen een rondje hard te lopen of gewoon gezellig een kop koffie te drinken. Een plek waar nieuwe ideeën ontstaan, sport en spel zorgt voor verbinding met elkaar en waar gezond leven vanzelfsprekend is.

Station Hilversum Sportpark

NS, ProRail, de provincie Noord-Holland en de gemeente Hilversum hebben afspraken gemaakt over het Arenapark en station Hilversum Sportpark. Het college van B en W is verheugd dat NS, ProRail en de provincie Noord-Holland de beoogde gebiedsontwikkeling van het Arenapark tot een levendige gemengde buurt steunen. De intentie is de looproute van het huidige station naar het hart van het gebied binnen twee jaar te verbeteren. Daarnaast starten partijen gezamenlijk een onderzoek naar de nieuwe spooronderdoorgang en het verplaatsen van station Hilversum Sportpark naar het hart van de nieuwe ontwikkeling. Een besluit over verplaatsing van het station volgt na afronding van dit onderzoek, waarin ook de financiering wordt uitgewerkt.

Uniek sportcomplex

Op het Sportpark komt een nieuw sportcomplex, dat plaats biedt aan een nieuw zwembad, een sportzaal en sporthal ter vervanging van de huidige Dudok Arena, én een multi-use sporthal. Het zwembad is ter vervanging van zwembad ‘De Lieberg’. De multi-use sporthal wordt overdag gebruikt voor bewegingsonderwijs door het Alberdingk Thijm College en de International Primary School en is door een slimme indeling in avond- en weekenduren inzetbaar als indoor atletiekhal en ook beschikbaar voor andere sportverenigingen. De bestaande sportaccommodatie ‘Dudok Arena’ wordt gesloopt en hier komen op termijn woningen en plek voor werken. Het wordt een uniek sportcomplex dat een boost geeft aan de Hilversumse sportbeleving.

Hilversummers aan het woord

Wethouder Scheepers: “Het Stedenbouwkundig Plan Sportpark hebben wij samen met ProRail, NS, bedrijven, scholen, sportverenigingen en omwonenden gemaakt. Zij hebben namelijk de kennis en ervaring in huis die het Sportpark nóg beter maken. Om deze kennis goed op te halen en de omgeving te betrekken, zijn er verschillende momenten geweest waarop iedereen kon meedenken en kennis en ervaring met ons kon delen. Deze resultaten zijn gebundeld in een participatieverslag ‘Hilversummers aan het woord’.”

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen