Samen aan de slag voor het Sportcomplex

21-05-2024

Gemeente Hilversum heeft de ambitie om een nieuw, modern en duurzaam sportcomplex op het Sportpark te realiseren. En dat doen we natuurlijk samen met een vertegenwoordiging van de sportverenigingen en onderwijsinstellingen die hier straks een plekje krijgen.

Tijdens verschillende werkgroepbijeenkomsten en inspiratiesessies onderzoeken we hoe de ruimte straks het beste benut kan worden. We denken na over de ruimtelijke, functionele en technische eisen waaraan het sportcomplex straks moet voldoen. 

Het begin is al gemaakt toen de gemeenteraad in juli 2023 het globale Programma van Eisen vaststelde voor het nieuwe sportcomplex. Hierin zijn kaders vastgelegd voor de ontwikkeling van circa 13.500 m2 aan sportvoorzieningen. Deze voorzieningen bestaan onder andere uit een zwembad, een multi-use sporthal en zes lokalen voor bewegingsonderwijs, die ook gebruikt kunnen worden als indoor atletiekhal. 

Het Sportcomplex vervangt met name bestaande faciliteiten in Hilversum, waaronder zwembad De Lieberg en de Dudok Arena. En gaat ruimte bieden voor bewegingsonderwijs voor het Alberdingk Thijm College en de nieuwe internationale school. Samen met de verschillende belanghebbenden werken we nu aan een Programma van Eisen in detail.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen