RAAD HILVERSUM STEMT IN MET STEDENBOUWKUNDIG PLAN SPORTPARK

22-05-2023

Op woensdag 19 juli heeft de gemeenteraad het Stedenbouwkundig Plan Sportpark vastgesteld. Hiermee is de weg vrij om het Arenapark verder te gaan ontwikkelen tot een duurzaam en toekomstbestendig gebied.

In het plan staat beschreven hoe we de komende jaren dit kantorenpark willen veranderen in de sportiefste buurt van Hilversum. Sportpark wordt de plek waar je kan wonen, werken, leren en sporten. Waar nieuwe ideeën ontstaan, altijd beweging is, sport en spel voor verbinding zorgt en waar gezond leven vanzelfsprekend is. Zo wordt het Sportpark een levendige plek waar Hilversummers graag komen om te sporten en te leren en waar bewoners en bedrijven zich graag vestigen.

Er is lang gesproken over de gewenste ontwikkeling van het Arenapark. Veel bedrijven, organisaties, omwonenden hebben over het stedenbouwkundig plan meegedacht en er aan meegewerkt. In de toekomst worden hier 850 tot 900 woningen gebouwd en er komt 70.000m2 extra ruimte om te ondernemen. Ook worden er allerlei voorzieningen gebouwd. Er is in totaal 37.000m2 ruimte voor onder andere sport, onderwijs en een hotel en 6.000m2 voor kleinschalige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een kleine buurtsuper, daghoreca, een kapper en fysiotherapeut.

Nu de raad het stedenbouwkundig plan heeft vastgesteld, kan het verder worden uitgewerkt. Vervolgstappen zijn bijvoorbeeld het maken van het ontwerp voor de ‘last-mile’ (de route van station Sportpark naar het hart van het gebied), de planstudie naar de spooronderdoorgang en stationsverplaatsing en het opstellen van het beeldkwaliteitsplan en omgevingsplan (bestemmingsplan).

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen