Sportpark

Wonen, werken, leren en sporten 

Verleden

Ruim honderd jaar geleden is de ontwikkeling van het Arenapark begonnen. Het Arenapark heette ooit ‘Gemeentelijk Sportpark Hilversum’.

Lees meer 

 

Heden

Vandaag de dag is het Arenapark vooral een kantorenpark. Maar sport is belangrijk in dit gebied. Dat is te zien aan de sportopleidingen van MBO College Hilversum, de campus van NIKE, de atletiekbaan en de sporthal.

Lees meer 

 

Toekomst

Sportpark wordt de plek waar je kan wonen, werken, leren en sporten. Het is de plek waar nieuwe ideeën ontstaan, altijd beweging is, sport en spel voor verbinding zorgen en waar gezond leven vanzelfsprekend is. 

Lees meer 

 
 
 • Sport en bewegen

  Sport zit in het DNA van het vernieuwde Sportpark. Het wordt een gezonde buurt. De afstanden zijn klein waardoor alle plekken lopend goed te bereiken zijn. In het nieuwe sportgebouw kan worden gezwommen en gevolleybald.

  Lees verder
 • Circulair en duurzaam

  De ambitie is om veel te bouwen de komende jaren in Sportpark; bijvoorbeeld woningen, kantoren en een zwembad. Het is een uitdaging om zo te bouwen, dat de aarde en de mensen daar beter van worden. Het is de bedoeling dat Sportpark echt een duurzame plek wordt.

  Lees verder
 • Mobiliteit

  Het station wordt verplaatst naar het hart van het gebied. Hierdoor is niet alleen het station beter bereikbaar en veiliger, maar is het ook mogelijk meer mensen in het gebied te ontvangen met het openbaar vervoer.

  Lees verder
 • Landschap voor mens en natuur

  Het Arenapark is altijd heel groen geweest. De hei is steeds dichtbij. Bij de bestaande kantoren ziet u nu nog veel betonnen gebouwen en parkeerplekken. Dat wordt in de toekomst een stuk groener.

  Lees verder
 • Economische motor

  Het Arenapark is de belangrijkste bedrijventerrein in de Gooi- & Vechtstreek. De meeste kantoren zijn 20 jaar oud of al wat ouder. Een moderner gebied is belangrijk voor het aantrekken van nieuwe bedrijven, banen en talenten.

  Lees verder
 • Levendig en gemengde buurt

  Sportpark komt pas echt tot leven als er mensen gaan wonen. En bij wonen hoort een winkeltje, een koffiezaakje of een fysiotherapeut. Het plein bij het nieuwe station en de straten daar naartoe, zijn het hart van het gebied.

  Lees verder

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen