Nul uitstoot in Hilversum?

1712 keer bekeken

Als Hilversum een zero emissie-zone invoert mogen alleen bestelauto’s en vrachtwagens in dat gebied komen die geen schadelijke stoffen uitstoten. Dit vermindert de CO2-uitstoot en verbetert de luchtkwaliteit en de leefbaarheid.

Een zero emissie-zone invoeren voor het gebied binnen de centrumring en het winkelgebied De Gijsbrecht lijkt het meest haalbaar volgens het onderzoek 'Haalbaarheid en effecten van een milieuzone of zero-emissiezone voor Hilversum'. De begrenzing van de gebieden kan nog nader worden bepaald, om overlast aan de randen van het gebied te voorkomen.


Waarmee hangt het óók samen?

  • Parkeren: geen parkeervergunningen afgeven aan voertuigen met een verbrandingsmotor of tarieven heffen aan oude vracht- en bestelwagens die op diesel rijden, kan bijdragen aan een zero-emissiezone.
  • Deelvervoer: het gebruik van deelvervoer en ‘schoner’ vervoer – dat de gemeente wil stimuleren – draagt bij aan een autoluwe binnenstad en een zero-emissiezone.
  • Logistieke hubs: hierdoor verdwijnt een deel van het grote vrachtverkeer uit de stad waardoor de CO2-uitstoot vermindert.
  • Langzaam verkeer: in een autoluwe binnenstad, waar een zero-emissiezone aan bijdraagt, is meer ruimte voor langzaam verkeer

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen