Mobiliteitsvisie 2040

In april 2021 heeft de raad de Mobiliteitsvisie 2040 vastgesteld, getiteld ‘Hilversum: de stad voor groene, duurzame en innovatieve mobiliteit’. Hilversum wil op het gebied van mobiliteit klaar zijn voor de toekomst.

In de Mobiliteitsvisie 2040 presenteert het college van B en W van Hilversum een set van maatregelen om de grootste knelpunten in de stad aan te pakken, doorstroming te bevorderen en verkeersveiligheid te verbeteren. De mobiliteitsvisie is tot stand gekomen met de participatie van vele inwoners, ondernemers, omliggende gemeenten, de provincie Noord-Holland, het Rijk en andere belanghebbenden.

Meer informatie over de Mobiliteitsvisie 2040 en hoe deze tot stand is gekomen, kunt u terugvinden via onderstaande knop:

 Lees meer over de Mobiliteitsvisie 2040

Hilversum in 3D

De gemeente Hilversum heeft voor de Mobiliteitsvisie 2040 een 3D-model van de stad laten maken. Iedereen kan dit model bekijken. Het model laat zien welke gevolgen bepaalde keuzes – op het gebied van mobiliteit – hebben voor Hilversum en de leefbaarheid in de stad. Dat is mogelijk omdat er een grote hoeveelheid informatie in het model is gestopt. Daardoor is goed te zien wat er gebeurt als we onze plannen uitvoeren.

Het model is opgebouwd met onder andere onderstaande data:

  • De resultaten van de enquête, bijeenkomsten en focusgroepen
  • Verkeersprognosesysteem; hoe zien de verkeersbewegingen er nu uit en wat is de verwachting voor de komende 20 jaar?
  • Een selectie van de mobiliteitsplannen van Hilversum van de afgelopen 10 jaar
  • De resultaten van het onderzoek in ons eigen archief
  • De resultaten van het onderzoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verkeer, vervoer en bereikbaarheid

 

Instructiefilm

We hebben een filmpje gemaakt waarin we laten zien hoe het 3D-model werkt. Alle mogelijkheden van het 3D-model worden in het filmpje stap voor stap uitgelegd. Het filmpje is beschikbaar in het Engels en Nederlands. Wilt u liever meteen naar het 3D-model? Dat kan natuurlijk ook.

Bekijk de film

Naar het 3D-model > 

Watch the instuction video

Visit the 3D-model>

 

Meer weten?

Het raadsvoorstel Mobiliteitsvisie 2040 – Hilversum (24 maart 2021) is te downloaden op de website hilversum.bestuurlijkeinformatie.nl onder agendapunt 22.

Heeft u nog vragen hebt over de ontwikkeling van de Mobiliteitsvisie 2040? Die beantwoorden we graag. U kunt ons bereiken via mobiliteit@hilversum.nl.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen