Submenu

Verslag wijkbijeenkomsten januari 2024

20-02-2024 175 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 16 januari en zaterdag 20 januari hebben zo’n 160 meentbewoners actief meegedacht over mogelijke maatregelen voor meer passend woonaanbod in hun wijk. Daarnaast heeft op zaterdag 2 februari een gesprek met jongeren plaatsgevonden in het jongerencentrum ’t Web.

Tijdens de wijkbijeenkomsten brachten de bezoekers hun ideeën ‘letterlijk’ in kaart. Er ontstonden goede inhoudelijke gesprekken over welke wooninitiatieven ze graag gerealiseerd zien, voor wie deze bedoeld zijn en op welke plek dit mogelijk is. Ook ideeën voor het verbeteren van de leefkwaliteit en voorzieningen kwamen aan bod.

Dinsdagavond begon met een welkomswoord van de wethouder en een presentatie van de projectleider. Na een uitleg over de werkvorm gingen de bezoekers in 17 tafels uiteen. Ten slotte kwam iedereen weer samen om gezamenlijk de belangrijkste punten te delen. De videobeelden geven een goede sfeerimpressie van de avond.

Bekijk de video

De zaterdagmiddag inloop had een iets andere opzet dan de dinsdagavond, om iedereen de gelegenheid te geven om mee te denken. Naast de groepsgesprekken waren er ook twee inlooptafels.  Bezoekers konden hier los van elkaar reageren op ideeën die eerder door anderen op het bord waren gezet. Ze konden ook zelf ideeën toevoegen of een bestaand idee verder uitwerken. We zagen dat ook hier goede inhoudelijke gesprekken ontstonden tussen de deelnemers die aan tafel stonden. Desi’s Snackmobiel was beide dagen aanwezig om deelnemers een snack aan te bieden.

We blikken terug op succesvolle bijeenkomsten. Het resultaat? Waardevolle inzichten in de wensen van de meentbewoners en hoe die aankijken tegen mogelijke oplossingen om het woonaanbod beter te laten aansluiten bij de huidige behoefte.

Verslag tafelgesprekken

De uitkomsten van de verschillende tafelgesprekken kunt u via de knoppen hieronder teruglezen.

Verslag 16 januari

Verslag 20 januari en 2 februari

Vervolg

De komende tijd gaat de projectgroep in samenwerking met verschillende samenwerkingspartners de meest genoemde woonoplossingen toetsen op haalbaarheid. Voor de zomer organiseren we een nieuwe wijkbijeenkomst. Daar zullen wij een eerste opzet van de Uitvoeringsagenda Wonen in De Meent presenteren, waarin de meest kansrijke woonoplossingen zijn benoemd.

We houden u via deze website op de hoogte over het vervolg.

 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen