Voor huiseigenaren

Als eigenaar van een woning kunt u met ondersteuning van het project Meent Aardgasvrij uw woning verduurzamen en aardgasvrij maken. Dit geldt alleen voor het noordelijk deel van de Meent: de Kruiden-, Bloemen-, Riet-, Mossen-, Varen- Kroos- Zegge-, Lissen-, Biezen- en Pluimenmeent.

Even buurten

In de eerste helft van 2024 gaan we even buurten in de Mossen-, Varen-, Kroos-, Riet-, Kruiden- en Bloemenmeent. We komen persoonlijk bij u langs om u uit te nodigen voor een gesprek met uw directe buren over energie besparen en verduurzamen. Wat kunt van uw buren leren en wilt u samen doen?

We kijken per straat wat bewoners nodig hebben en welke ondersteuning wij kunnen bieden. Want iedere straat is anders. Zo willen bewoners in de ene straat vooral informatie over hoe zij met elkaar hun woningen aardgasvrij kunnen maken. En willen bewoners in een andere straat liever informatie en hulp bij het isoleren van hun vloeren. 

Lees meer over de buurtgesprekken in een nieuwsbericht hierover.

Alternatieven voor aardgas

In de Meent zijn drie alternatieven voor aardgas: een warmtepomp met gedeelde bodemlus, een warmtepomp met een buitenunit, en een bronnet. Lees meer over deze technieken op de pagina 'Alternatieven aardgas'.

Woont u niet in het projectgebied?

U heeft recht op de HIP-subsidie. Daarnaast heeft de gemeente een breed aanbod voor advies, zoals energiecoaches of -klussers, duurzaamheidsadvies aan huis of telefonisch advies. Lees meer over de HIP-subsidie en het aanbod op www.hilversum.nl/energieloket.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen