Nieuwe inzichten richting aardgasvrij

05-05-2023
715 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen jaar stond in het teken van verdiepend onderzoek en leren in de praktijk met koplopers. Ook zijn we in gesprek gegaan met bewoners. We zitten op de goede weg. Dit jaar hebben we ook nieuwe inzichten opgedaan. Daarop hebben we voor komend jaar onze route iets aangepast.

Wat betekent dat nu voor u?

  • Veel bewoners willen eerst isoleren en later aardgasvrij worden. Wij helpen woningeigenaren daar graag bij met onze nieuwe aanpak Isoleren & Ventileren. Lees hierover meer op de pagina 'Voor huiseigenaren'.
  • U kunt als woningeigenaar subsidie krijgen vanuit het project Meent Aardgasvrij. Niet alleen als u uw woning aardgasvrij maakt, maar ook voor het isoleren en ventileren van uw woning. Lees hierover meer op de pagina 'Subsidie Programma Aardgasvrije Wijken'.
  • Naast de warmtepomp (met bodemlus of buitenunit) is een bronnet een kansrijk alternatief voor aardgas. We gaan in 2023 in de praktijk ervaring opdoen met een bronnet. Woningcorporatie de Alliantie wil namelijk een pilot doen met deze techniek. Lees hierover meer op de pagina 'Onderzoeken'. Ook onderzoeken we hoe we dit systeem betaalbaar kunnen maken voor koopwoningen.
  • Wilt u als woningeigenaar op korte termijn aardgasvrij worden? Dat kunt u doen met een warmtepomp. Lees meer over de opties op de pagina 'Alternatieven aardgas'.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen