Submenu

Tekenwedstrijd 'De toekomst op straat in Hilversum'

25-11-2021
868 keer bekeken 0 reacties

Basisschool leerlingen tekenen hun toekomst voor Hilversum. Eind 2021 hebben leerlingen van basisscholen in Hilversum meegedaan aan de ontwerpwedstrijd in het kader van de Omgevingsvisie 2040 – de Toekomst van Hilversum.

Na een digitale introductieles, hebben de kinderen thema’s die zij belangrijk vinden uitgewerkt in een tekening 'De Toekomst op straat in Hilversum'. Op 25 november vond de prijsuitreiking plaats. Wethouder Karin Walters en kinderburgemeester Marij onthulden de winnende tekeningen en reikten de prijzen uit. Bekijk hieronder de tekeningen en een fotoverslag van de prijsuitreiking.

Het juryberaad

De jury bestond uit Eric en Vybeke van de gemeente, Maya en Sandra van Omgevingseducatie en Joëlle en Ole van de kindergemeenteraad. Het was een moeilijke keuze: de kinderen hadden goed nagedacht over de toekomst van hun straat en wat zij daarin belangrijk vinden. Ieder had daarbij zijn of haar eigen verhaal.

De jury had wel 20 prijzen willen uitdelen, maar Finn (Godelindeschool), Marco (kei-klas van de stipscholen), Ingmar (Lelyschool) en Amélie (Violenschool) waren de uiteindelijke prijswinnaars. De hoofdprijs ging naar Mirjam van de Violenschool. Het jurycommentaar: “ In deze tekening zijn veel ideeën verwerkt over diverse thema’s. Het is een vrij compleet verhaal en gaat over energie in de wijk, gezond eten, natuur en spelen

De winnende tekeningen:

 “In mijn straat staan bomen en twee rivieren waarvan een een windmolenpark heeft met zonnepanelen. Een zwembad die een warmtepomp heeft en die sluit aan op de zonnepanelen en huis met gras er op en lantarenpalen die werken op zonne-energie en een speeltuin en een prullenbak die blij kijkt.” (Finn, Godelindeschool)

“Ik vind natuur heel belangrijk. Er moet ook genoeg speelruimte zijn. De auto moet er zo min mogelijk zijn en er moet ook sociale ruimte zijn”. (Ingmar, Lelyschool)

“Meer groen!!”(Marco, kei-klas van de stipscholen)

“Hier zie je gebruikte waterflessen die weggegooid worden en door de prullenbak schoongemaakt en opnieuw gevuld met water zijn. Ook zie je een oplaadstation met een zonnepaneel voor zonne-energie. Voor de rest zie je veel groen voor meer zuurstof en minder CO2 maar dat zorgt er ook voor dat het een beter gebied voor dieren wordt, en als je bent vergeten fruit mee te nemen voor school pak je gewoon een appel van de appelboom. Tot slot zie je een schommel zodat kinderen die normaal liever gamen naar buiten gaan omdat er heel dichtbij een mogelijkheid voor is.” (Mirjam, Violenschool)

 “Als je gaat schommelen dan maak je energie, zodat de lamp ’s avonds kan branden. Tussen de bomen hangen klimnetten voor kinderen en volwassenen. Op de balk waar de lamp en de schommels aan hangt zitten zonnepanelen. De regels: 1. Op je fiets heb je een dynamo. 2. Je mag met de auto niet hard rijden en je kan hier niet parkeren.” (Amélie, Violenschool)

Prijsuitreiking

Donderdag 25 november hebben de winnaars een prijs ontvangen voor hun tekening “De toekomst op straat in Hilversum”. Vanwege de coronamaatregelen was een beperkt aantal mensen aanwezig in het Atelier van de Toekomst in de Gooische Brinkpassage, maar dat maakte het niet minder feestelijk. Wethouder Karin Walters en kinderburgemeester Marij onthulden de winnende tekeningen en reikten de prijzen uit.

De hoofdprijs ging naar Mirjam van de Violenschool

 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen