Submenu

Experience dag VMBO

09-07-2021
835 keer bekeken 0 reacties

Hoe kan iedereen fijn, wonen, leven en werken in 2040? Vijftienjarigen van nu maken in 2040 onderdeel uit van de beroepsbevolking. Als Hilversum wil dat mensen zich de komende jaren in Hilversum blijven vestigen dan is het belangrijk de mening van de jongeren van nu mee te nemen.

Veertien leerlingen uit leerjaar mavo 3 van het Adriaan Roland Holst College en de Alberdingk Thijm Mavo hebben zich op 20 mei 2021 verdiept in een aantal Hilversumse vraagstukken. Zij kozen een probleemstelling binnen de thema’s Gezond & Inclusief, Biodiversiteit of Klimaat & Energietransitie. Bekijk hieronder hun ideeën. Het volledige verslag is onderaan toegevoegd als bijlage.

De drie groepjes hebben eerst met behulp van studenten van het MBO-college geleerd om te brainstormen met behulp van post-its, mindmap en collage maken. Hun ideeën werden vervolgens uitgetekend en gepresenteerd aan een deskundig panel met vertegenwoordigers vanuit de gemeenteraad, Stadsfonds, Goois Natuurreservaat en GGD Gooi en Vechtstreek.

De ideeën

  • Gezond & Inclusief - Hoe zou je een groene stad kunnen inzetten voor de gezondheid van Hilversummers? (Maria, Renée, ,Elise, Nicky, Lotte)
  • Biodiversiteit - In Hilversum zijn groene plekken en parken die als monument zijn aangewezen. Hoe zou je die plekken kunnen inzetten voor meer biodiversiteit? (Priscilla, Charlotte, Kiki, Dilan, Tosca en Julia)
  • Klimaat & Energietransitie - Wat kun je doen tegen wateroverlast bij stortbuien? (Amir, Bas, Jorn, Chris)

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen