Werkzaamheden Lutherhof

In het hofje ligt een speelplek langs de straat. Op deze speelplek staan twee bomen en wat struiken. Een groter speeltoestel staat in zand. De rest van de speelplek is betegeld, met onder het glijbaantje en het duikelrek rubbertegels. Verder staat er een wipkip en twee bankjes. Tijd voor meer groen.

Werkzaamheden

Half april starten de werkzaamheden voor de nieuwe speel- en ontmoetingsplek in de Lutherhof. Samen met kinderen en omwonenden is een nieuw ontwerp gemaakt. De speelplek in de Lutherhof wordt een levendige en groene plek waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen. Met verschillende speeltoestellen, toegankelijke paden, een ontmoetingsplek en meer groen door bomen en planten. De nieuwe speelplek zorgt voor een prettige sfeer, meer biodiversiteit en een verkoelende omgeving tijdens warme dagen.

Het definitieve ontwerp en 3D-visualisaties staan verderop op deze pagina.

Aannemer Agterberg werkt vanaf half april aan het opknappen van de speeltuin. De verwachting is dat de speelplek half juni helemaal klaar is. Dan krijgen omwonenden uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke opening van de speel- en ontmoetingsplek.

Er is weinig hinder van de werkzaamheden te verwachten. Heeft u vragen over de werkzaamheden of het ontwerp? Stuur dan een mail naar programmagroen@hilversum.nl

Planning

De planning (onder voorbehoud) voor de speelplek Lutherhof is:

  • Mei 2023: Ophalen ideeën en wensen van bewoners
  • Juni-oktober 2023: Ontwerp van speelplek maken en bespreken met bewoners
  • December 2023: Definitief ontwerp van de speelplek is klaar
  • April-Juni 2024: Werkzaamheden aan de speelplek
  • Juni 2024: De speelplek is klaar

Definitief ontwerp

 

 

 

Het belang van groen

Een groene plek in de buurt is niet alleen mooi, maar ook gezond. Het zet kinderen aan tot buitenspelen en volwassenen aan tot een wandeling door de straat of een praatje met buurtgenoten. Natuur in de buurt werkt ontspannend, is goed voor de lichaamsbeweging en je krijgt frisse, schone lucht binnen. Meer groen is ook fijn op warme dagen. Bomen en struiken zorgen dan voor verkoeling en schaduw. Tot slot is meer natuur in de stad goed voor kleine dieren en insecten.

Het groener maken van speel- en ontmoetingsplekken is daarom een belangrijk project binnen het Programma Groen. Lees meer over groen in Hilversum.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen