Werkzaamheden Klavermeent

In het midden van de Klavermeent ligt een speelplek. Hier zijn een aantal bomen en struiken te vinden. Verder ligt de speelplek vol met stenen en een paar rubbertegels. Er zijn twee wipkippen, een duikelrek en klimrek. Dat kan een stuk groener en leuker.

Werkzaamheden

Half april starten de werkzaamheden voor de nieuwe speel- en ontmoetingsplek in de Klavermeent. Samen met kinderen en omwonenden is een nieuw ontwerp gemaakt. De speelplek aan de Klavermeent wordt een groene, gezellig en mooie plek voor kinderen en buurtbewoners. Een plek waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen. Het definitieve ontwerp staat verderop op deze pagina.

Aannemer Agterberg werkt vanaf half april aan het opknappen van de speeltuin. De verwachting is dat de speelplek half juni helemaal klaar is. Dan krijgen omwonenden uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke opening van de speel- en ontmoetingsplek.

Er is weinig hinder van de werkzaamheden te verwachten. Heeft u vragen over de werkzaamheden of het ontwerp? Stuur dan een mail naar programmagroen@hilversum.nl

Planning

De planning (onder voorbehoud) voor de speelplek Klavermeent is:

  • Mei 2023: Ophalen ideeën en wensen van bewoners
  • Juni-oktober 2023: Ontwerp van speelplek maken en bespreken met bewoners
  • December 2023: Definitief ontwerp van de speelplek is klaar
  • April-Juni 2024: Werkzaamheden aan de speelplek
  • Juni 2024: De speelplek is klaar

Definitief ontwerp

 

Het belang van groen

Een groene plek in de buurt is niet alleen mooi, maar ook gezond. Het zet kinderen aan tot buitenspelen en volwassenen aan tot een wandeling door de straat of een praatje met buurtgenoten. Natuur in de buurt werkt ontspannend, is goed voor de lichaamsbeweging en je krijgt frisse, schone lucht binnen. Meer groen is ook fijn op warme dagen. Bomen en struiken zorgen dan voor verkoeling en schaduw. Tot slot is meer natuur in de stad goed voor kleine dieren en insecten.

Het groener maken van speel- en ontmoetingsplekken is daarom een belangrijk project binnen het Programma Groen. Lees meer over groen in Hilversum.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen