Groene tips voor een groene tuin


Wilt u ook meer groen in de tuin of op het balkon, maar weet u niet waar u moet beginnen? Meer groen hoeft niet moeilijk of veel werk te zijn. Hier vindt u tips voor meer groen.

Of download de flyer 'Groen in Beweging'

  • Weinig ruimte? Ga de hoogte in! Plaats een klimplant langs een dichte muur. Klimplanten zoals kamperfoelie, klimrozen, passiebloem of clematis beschadigen de muur niet, maar zorgen wel voor meer groen.
  • Ook op een balkon is er ruimte voor meer groen. Hang bijvoorbeeld plantenbakken aan het hek van uw balkon of aan een haakje aan de muur. Of zet planten in potten neer. Een pot op een tafeltje of krukje kan ook.
  • Meer groen in de tuin? Beperk het aantal tegels en stenen in uw tuin. Dan blijft er meer ruimte over voor mooie planten, bloemen of struiken.
  • Plant een haag in plaats van een schutting. Zo ontstaat er in één klap veel meer groen in uw tuin. Tegelijkertijd helpt u ook kleine dieren: egels kunnen bijvoorbeeld door een haag kruipen, waardoor zij door uw tuin kunnen wandelen in plaats van de weg oversteken.

 Groene tuin Hilversum

 

 

 

Groene tuin Hilversum

  • Maak een composthoop in een hoekje van uw tuin. Deze compost kunt u gebruiken in plaats van kunstmest of voorverpakte tuinaarde. In de winter kunnen kleine dieren zoals egels of kikkers onder de composthoop schuilen. Ook kunnen kleine vogels hier eten vinden, zoals insecten. Tijdens de herfst kunt u hiervoor bladeren uit uw tuin gebruiken.
  • Plant een (kleine) boom. Bomen zijn niet alleen mooi en groen, maar zorgen ook voor een gezondere leefomgeving. Zo zorgen bomen voor minder CO2 en meer zuurstof. Ook geven ze verkoeling in de zomer: als het warm is, kunt u onder de boom in de schaduw zitten. Vooral in steden, met veel steen en tegels. Ook vogels worden blij van meer bomen. Weten welke bomen het beste passen bij Hilversum? Op Open Hilversum vindt u een overzicht, onder het kopje 'Hilversumse bomen en planten'.
  • Meer groen op uw terras, zonder tegels uit de grond te halen? Zet een paar potten met planten op uw terras.
  • Schoffel en maai wat minder en kijk wat er aan verrassende kruiden opkomt. Soms kan de natuur u verbazen!
 

 

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen